Cikkek

Cikkeink a Nemzetiközi Kutya Magazinban

A parson russel terrier, 2010. június
A parson russell terrier szőrápolása nagymértékben függ attól, melyik szőrtípusba tartozik a kutya bundája. A szőrfajta mind a parson, mind jack russell terrierben ugyanaz a három típus lehet: sima, szálkás vagy drótos.

 

Belga juhász Kerekegyházáról, 2010. május
Minden belga juhászkutya (groenendael, tervueren,malinois, laekenois) szőrzete sűrű, gyapjas aljszőrrel, mely véd az időjárás viszontagságai ellen.

 

Felföldy Fehér Westie, 2010. április
Luca kutya mindig barátnőjével, Dinával, a spániellel érkezik a szépítkezésre. A spánielek kozmetikáját már bemutattuk, következzen most a westie-é.

 

Puli és a birkanyírás, 2010. március
Mikor főszerkesztőnk kertes házba költözött, valóra válthatta régi álmát: egy puli került a családhoz. Gombóc egyéves kislány puli, aki bár nem kiállítási kutya, gazdái szeretnék, ha szőre rendezett és ápolt lenne.

 

Bichon bolognese, 2010. február       2010 febCikk (pdf)
Kedves gazdik! A bichonfélék legyen az bolognese, havanese vagy frisé rendszeres szőrápolást igényelnek. Sok gazda nem szereti, ha kutyája hosszú szőrben pompázik, mert csak összeszedi a kertben a sok piszkot, ezért inkább lenyíratja rövidre.

 

 

 

Angol cocker spániel, 2010. január        Cikk (pdf)2010 jan
Az angol cocker spániel trimmelős fajta. A fejtetőt, a fülek külső oldalát a felső egyharmadig, a nyakat, a hátvonalat a mellkas közepéig, a lábak külső élét, a combok külső oldalát csánkig és a farok felső élét szoktuk trimmelni.

 

 

 

Schnauzer járt nálunk, 2009. december2009 nov        Cikk (pdf)
Aki schnauzervásárlásra szánja el magát, fel kell hogy készüljön arra, bizony kedvencét, legyen az törpe, közép- vagy óriás méretű, rendszeresen kutyakozmetikába kell vinnie.

 

 

 

Yorkshire terrier fazon, 2009. novembernov-fed        Cikk (pdf)
A yorkie szőrápolása bizony nem egyszer&ű feladat. A kiállítási kutyák szőrét naponta fésülik, tekerik, speciális szerekkel ápolják, hogy gyönyörű, földig omló szőrtakarójuk legyen. A házi kedvencek gazdái számára több alternatíva is kínálkozik.

 

 

 

Golden retriever, 2009. október2009 okt        Cikk (pdf)
A Golden retriever szőrzete lehet sima, egyenes, hullámos, de sohasem lehet göndörödő! A felső szőrzet hosszabb, az aljszőr sűrű és pelyhes.

 

 

 

Szálkás szőrű tacskó, 2009. szeptember2009 szep        Cikk (pdf)
Minden kutyafajta, legyen kicsi vagy nagy, rövid vagy hosszú szőrű, esetleg szálkás vagy drótszőrű, igényli a rendszeres kozmetikázást. A kutya szőrzetének ápolása nem luxus, hanem minden gazda lapvető feladata!

 

 

A kutyakozmetika kialakulása és célja
A gondozás célja, hogy megelőzzük az olyan betegségek kialakulását, melyeknek az elhanyagolt szőrzet kedvező táptalajt biztosít, és nem utolsó sorban, az hogy esztétikus megjelenést biztosítsunk kedvencünknek.

 

Yorki tekercselése
Kozmetikánkban a tenyésztő bemutatja hogyan kell a hosszú szőrben tartott yorkikat tekercselni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.